A Montenegroban is fotózgattam rovat cikkei:1.) Hurrá, utazunk a tengerhez!!!
(Út közben: Mostar)2.) A nyaralás első napja: Tivat3.) Sveti Stefan és Ulcinj4.) Mit láthat a magyar turista egy fél nap alatt Albániában

5.) Budva: a montenegroi tengerpart "metropolisza

6.) A világ egyik legszebb táján: útban Kotor felé

7.) Idei legnagyobb hőstettem: megmásztam Kotor szikláit

8.) Navigare necesse est...

9.) A hajókirándulás folytatódik

10.) Utolsó nap: a halott falu és a búcsúvacsora

11.) Hazafelé: Sarajevo
Kicsit jobban megismerhetsz, ha ide kattintasz:
hotdog.hu
(Explorer böngészőt használj)


meg ide:
Van képem hozzá


és ide is:
Mi is az az eozin?Power point bemutatóim

Honlapom az eoldal.hu-nVissza a magazin főlapjára


Montenegroban is fotózgattam

Ha idegen tájakon jár, nyaral, utazik, még az is fényképez, aki év közben csak családi ünnepek alkalmával veszi elő a fotómasináját. Fotóztam én is, már akkor is, amikor digitális fényképezés még nem is létezett, csak akkor a zsebem megszabta azt az ésszerűségi határt, ahány tekercset el lehetett lövöldözni. Meg kellett tehát alaposan gondolni, mit örökítek meg egy utazás során, mi az a fontos, amit otthon is, később is látni szeretnék... illetve mi az, amire feltétlenül, biztosan emlékezni szeretnék majd, évek múlva. Mert azt elég hamar kitapasztaltam, hogy egy régebbi utazásból azokra a dolgokra emlékszem legjobban, amikről fénykép maradt, amit újra meg újra végig lehetett lapozgatni, felidézni a szép pillanatokat. Nos, az első digitális gépemmel ez a dolog forradalmi fordulatot vett. Azóta - mint magazinom címe is mondja - jártamban-keltemben fotózgatok... azaz mindig nálam van a kis gépem, és szorgalmasan kattogtatom is. "Lövök" mindenre, ami megtetszik. Fokozottan érvényes ez a utazásokra, hiszen ahol talán csak egyszer az életben jár az ember, abból minél többet szeretne magával vinni. 

2007. nyár végén Montenegroban nyaraltunk barátnőimmel, régi kollégáimmal, sőt egy napra még Albániába is átlátogattunk. Az utazás során készült sok-sok fényképből bármennyire is rostáltam , még mindig több sorozatra való maradt olyan, amit megmutatásra érdemesnek találtam. S akadt mellé bőven mesélnivalóm is! Ez a sorozat akkor készült, a hotdog.hu-n lévő blogomba. 

Most, amikor átmentegetem ezeket a képes-szöveges útibeszámolókat ide, a honlapomra, újraélem az akkori élményeket. Már ezért is megéri foglalkozni vele. De talán másokat is érdekelhet. Azokat, akik már jártak ebben a csodaszép országban, és azokat, akik eztán készülnek ott tölteni néhány kellemes napot, hetet.

És talán leginkább a saját korosztályomat; azokat, akiknek már szintén nehézséget okoz egy meredekebb hegyoldal, lépcső megmászása, akik ezért talán már rá sem szánják magukat egy fárasztónak ítélt utazásra... Ha olvassák a soraimat, talán ők is bátorságot kapnak; rájönnek, hogy mindent lehet light-osabban, testreszabottan is csinálni. Hiszen egy utazás annyi örömmel jár!