A Napsütötte Toscana rovat cikkei:1.) Cél a napsütötte Toszkána: indulás
(Útközben Grad Otocec)


2.) Esti séta (?) Velencében


3. Velence kistestvére - Chioggia


4.) Firenze, a reneszánsz bölcsője


5.) Prato, a zöld márvány hazája
 
6.) Pistoia, a város, amelyről a pisztoly a nevét kapta (?)

7.) Lucca, ahol csomót kötöttek a templom oszlopaira

8.) Lemeóztuk, tényleg ferde az a torony (Pisa)

NyitólapraKicsit jobban megismerhetsz, ha ide kattintasz:

hotdog.hu
(Explorer böngészőt használj)


meg ide:
Van képem hozzá


és ide is:
Mi is az az eozin?Power point bemutatóim

Honlapom az eoldal.hu-n

Bemutatkozom

Vissza a magazin főlapjára


Napsütötte Toscana


Életem egyik legszebb, és talán legfárasztóbb utazása volt ez, de mindenképpen emlékezetes. Olaszország egyébként is maga a csoda, minden pici szegletében érzed a történelem, az ókori és  a reneszánsz művészet varázsát. Toscanában ráadásul a táj is csodálatos. Hogy fárasztó volt? Hát persze... 10-15 évvel ezelőtt még nem lett volna az. Viszonylag rövid idő alatt nagyon sokat láttunk, még én is. Mert bevallom, időnként rövidítettem a programokon, egy-egy fárasztóbb szakaszt kihagytam, helyette alaposabban néztem körül ott, ahol éppen kényszerpihenőt tartottam.

2008. koraősz volt, még verőfényes, szép idő. És a társaság nagy részét ismertem, megszokott, "utazós" barátnőim, és régi kollégák voltak köztük. Kell ennél több? Nos, több is volt! A csapattal utazott Pécs egyik legnevesebb régésze, ő volt az idegenvezetőnk az úton. Élvezetes volt hallgatni, ahogy szenvedéllyel és szakértelemmel beszélt a látnivalókról (bár a tempójával nem mindig tudtam lépést tartani). Az egyes cikkekben gyakran a tőle hallottakat mesélem el, s persze szokásom szerint most is hozzáolvasgattam az internetről is. 

A képek mind a saját fotóim, gyakorlatilag megállás nélkül fényképeztem az egész utazás alatt. Hiszen annyi volt a látnivaló!

Nagy várakozással indultam neki ennek az útnak, hiszen aki a képzőművészetet szereti, annak Olaszország a csodák tárháza. Nos, nem csalódtam a várakozásaimban... és remélem a beszámolóimmal sem fogok csalódást okozni azoknak sem, akik jártak már ezen a vidéken, és most a képeimben a saját élményeik helyszíneit keresik. Akik pedig eztán készülnek meglátogatni a toszkán városokat, remélem még erősödik az utazási szándékuk az összeállításaimat látva.  Jó utat  nekik!:)))