A rovat cikkei:

Múzeumok éjszakája (Csontváry és Vasarely)Festők versenye 2007.Józsa Judit: Múzsák kertje (kiállítás a Várban)

A firenzei Uffizi képtárTizianotól Botticelliig a Szépművészetiben

Szliveni ikonok a Cella Septichorában

A pécsi Zsolnay Gyár termékeivel kapcsolatos valamennyi kiállítás anyagát a Mi is az az eozin? magazinban láthatod.

A Munkácsy-Trilógia Debrecenben

Debreceni Déri Múzeum

Az igazi da Vinci kiállítás Debrecenben
 
Ferenczy Károly kiállítás az MNG-ben

Nyitólapra


A rovat cikkei:

Rejtélyes sorsú Tiziano kép Pécsett
Pál Zoltán, pécsi festőművész kiállításaTutanhamon kincse BudapestenZichy Mihály életműkiállítása a Magyar Nemzeti Galériában:
1.) Zichy M. a rajzolófejedelem
2.) Az orosz cárok udvari festője
3.) A Tragédia és az Arany balladák illusztrátora

Vaszary János kiállítása a Nemzeti Galériában:
1. rész
2.rész

Kovács Margit Múzeum Győrben

AZ UTCA MŰVÉSZETE:

ARC Plakátkiállítás 2006.

Tarkabarka tehénkék a pécsi Jókai téren

Két magyar festőnő Rabindranath Tagore santinikétáni egyetemén
1. rész

2. rész

Szecessziós üvegkiállítás az Iparművészetiben


Vissza a magazin főlapjára


Volt egyszer egy kiállítás...

... meg még egy, meg még több, amit egyszer, valamikor láttam, és maradandó élmányt nyújtott. Maradandó? Hát, igen... az ember arra emlékszik, hogy élmény volt, hogy jól érezte magát, hogy lelkéig értek a látottak. De felidézni már csak egy-két dolgot tud belőle, és olyan szívesen látná újra... többször is. Eleinte még frissek az emlékek, aztán egyre halványodik. Én legalábbis mindig ezt éreztem régebben egy-egy kiállítás után. Amióta digitális fényképezőgépem van, és ráadásul felfedeztem, hogy a kiállítások nagyobb részén (fotójegy ellenében vagy ingyen, leginkább vaku nélkül) szabad is fotózni, élek a lehetőséggel. Az utóbbi néhány évben több kiállításon is sikerült megörökítenem magamnak a tárlatok anyagát, így hódolhatok annak a hobbimnak, hogy időnként végiglapozgatom, felidézem a látottakat. Némelyikről, ami különösen emlékezetes volt, készítettem is összeállításokat a hotdog.hu-n lévő magazinjaimba. És voltak olyan esetek is, amikor tilos volt a fotózás, és én mégsem akartam, hogy egyszeri, és felejtésre ítélt legyen az élményem. Ilyenkor hazatérve a kiállításról napokig böngészem az internetet, és megpróbálom levadászni azoknak a műtárgyaknak a repróit, amiket láttam.
Szóval, én ezt tulajdonképpen magamnak csinálom, mert amíg bíbelődök vele, gyűjtögetem, válogatom, méretre szabom a képeket, addig is újraélem a tárlatlátogatás szép pillanatait. Magamnak szerzek vele örömet, de hátha... hátha mást is érdekel, hátha más is újraélheti velem együtt a látottakat, vagy ha nem látta, hát most láthatja az elmulasztott látnivalókat. Ez az érzés késztetett, hogy létrehozzam ezt a rovatot.
Összegyűjtöm benne a már elkészült képes beszámolóimat, és igyekszem feldolgozni a többi, régebbi kiállításokon készült képeimet is, a tőlem már megszokott laza, csevegős formában. Már ahol fűződik hozzá valami mesélnivaló... de ahol nem, azokat a képeket is megmutatom, a másik honlapomon lévő képgalériámban. Valamennyit megtaláljátok majd ezen az oldalon, elegendő az oldalsávok megfelelő linkjeire kattintani.
Remélem, lesznek majd olyanok, akik örömmel fedezik fel a képeim között, hogy "Jééé, ezt én is láttam!, és olyanok is, akik azt mondják, "Elmulasztottam, de milyen jó most látni!" Ha Te is éreztél valami hasonlót, légy szíves tudasd ezt velem a Vendégkönyvemben. Tudjátok, olyan jó érzés visszajelzést kapni:)


(A címben légy szíves jelöld meg, hogy melyik cikkhez szólsz hozzá.)