Az évszakok rovat cikkei:Primavera

Az ezerarcú tavasz Mednyánszky László képein

Majális

Pipacsot éget a kövér határra...

Szép nyári nap...
 
Az ősz színei

Az ősz színei 2 (magyar festők)

Régmúlt telek idézése

Azok a kemény orosz telek

Tél a távolkeleten

A magyar tél

Itt láthatsz többet is, ebből a magazinomból:

Van képem hozzáNézz be ide is:

Jártamban-keltemben... fotózgattam
 


Meg ide: Mi is az az eozin?


NyitólapraÉvszakok rovat
  
Tavasz, nyár, ősz és tél... ha kimondod a szavakat, érzed a különböző évszakok hangulatát. Van köztük olyan, amit szeretsz, és amit kevésbé. Mindenkinek van kedvenc évszaka.
Hogy is voltak ezzel a művészek? Közülük is sokat megihletett a természet ismétlődő váltakozása, az évszakok különböző hangulata. Számomra mindig is érdekes volt megfigyelni, hogy egy-egy azonos témát hogyan, milyen eltérő eszközökkel ábrázolnak a képzőművészek a különböző korokban, különböző népeknél, de akár csak azonos korban, azonos országban is. Ezért több ilyen tematikus összeállításom is volt már a hotdogos magazinjaimban. (például bibliai eseményekhez, ünnepekhez kötődőek, vagy a Kezek c. összeállítás.)
Ezek közül az egyik leghálásabb téma az Évszakokat feldolgozó sorozat volt. Hálás abból a szempontból, hogy hihetetlenül gazdag a kínálat a témában, és hálás azért is, mert a profilom látogatói körében is az egyik legnépszerűbb rovat volt. Ezért nem hagyhatom ki itt sem, kicsit megújított, megszépített formában áthoztam a honlapomra is. Ebben a rovatban tehát egy-egy évszak köré csoportosítva láthattok sok-sok művésztől sok-sok képet, no és persze olvashatjátok hozzá az én szokásos, szubjektív locsogásomat.:)

              

Ráadás: Van Gogh tavaszi és őszi fákat ábrázoló festményei