A modellek mesélnek rovat cikkei:


A lilaruhás nő mesél férjéről, Szinyei  Merse Pálról

Lotz Károlyról mesél leánya, Kornélia

Züzü mesél édesapjáról, Csók IstvánrólVissza a nyitólapraItt láthatsz többet is, ebből a magazinomból:
Van képem hozzá


Nézz be ide is:
Jártamban-keltemben... fotózgattam
 

Vissza a Van képem hozzá magazin főoldaláraModellek mesélnek rovat
  

Olyan történeteket közlök ebben a rovatban, amikor híres műalkotások, neves festők modelljei mesélnek a képek keletkezéséről, a művészhez fűződő kapcsolatukról, élményeikről. Olyan modellek, akik emberileg is közel álltak az illető művészhez, rokoni, baráti vagy éppen házastársi kapcsolatban álltak vele. Ki tudna hitelesebben beszélni a művészről, mint éppen egy ilyen modell?
A történeteket én is olvastam valahol, tehát nem a saját alkotásaim... én esetleg annyit teszek hozzájuk, hogy elmesélem, milyen körülmények között bukkantam rájuk, milyen emlékeim, élményeim fűződnek hozzájuk. Többségük a gyermekkoromból eredeztethető, ezért számomra értékesek.
Egy-egy ilyen történet jó keretet ad ahhoz, hogy beleágyazva be tudjam mutatni az illető művész életművét, legszebb alkotásait is. Ezek a képes-történetes összeállítások meglehetősen népszerűek voltak készítésük idején a hotdogos magazinomban. Úgy gondoltam, megérdemlik, hogy átmentsem őket ide, a honlapomra is. Nekem különösen az első, a Szinyei Merse Pál lilaruhás hölgyével készült interjú kedves, azt még valamikor kamaszkoromban olvastam először, egy Lányok Évkönyvében.