Az orosz festők rovat cikkei:
 
Ivan Siskin - kedvenc tájképeim festője

Ajvazovszkij, a tenger festője

Verescsagin portréi

Brjullov: Pompei utolsó napja

Mihail Vrubel

Vissza a nyitólapraItt láthatsz többet is, ebből a magazinomból:
Van képem hozzáNézz be ide is:

Jártamban-keltemben... fotózgattam
 

Vissza a Van képem hozzá magazin főoldaláraOrosz festők rovat
  

Szeretem az orosz festők képeit. Már kamaszkorom óta vannak köztük kedvenceim, Siskin, Verescsagin, Ajvazovszkij és a többiek, akikről ebben a rovatban olvashattok.

Valamelyik cikkemben írtam is róla, hogy a XIX. századi magyar festők után rögtön ezeket az - ugyanabban az időben alkotó - orosz festőket ismertem meg. Ennek egyszerűen az volt az oka, hogy édesapám a munkahelyéről hazahozott néhány színes folyóiratot. Akkor a Szovjet Híradóhoz és a Szovjetúnióhoz hasonló minőségű képes újságokat még nem lehetett itthon látni. Én rögtön beleszerettem a bennük található reprodukció-mellékletekbe, és ezt látva apukám előfizette mindkét lapot.  Nos, azóta datálódik az én ismeretségem az orosz festőkkel.

A cikkek többsége három éve készült, a hotdogos magazinomat természetesen a kedvencekkel kezdtem. Most csak felfrissítem kicsit, az eredeti, spontán  szövegen nem sokat változtatva, képekkel viszont bőven kiegészítve. És később talán sorrakerülnek még más orosz festők is... annyi kiváló volt köztük.:)